olympic lifting

Olympic Weightlifting

Voor explosieve kracht

Raak vertrouwd met Olympisch Gewichtheffen

Olympic Weightlifting test en ontwikkelt explosieve kracht. De mix van kracht en kracht uitgedrukt door precieze technieken is het soort gewichtheffen dat je op de Olympische Spelen ziet. Bij CrossFit Twente kun je aan de slag met Olympisch Gewichtheffen door deel te nemen aan groepslessen of workshops. Het is ook mogelijk om uw gewichthefvaardigheden te ontwikkelen tijdens persoonlijke trainingssessies. Om de sport te promoten (zodat je er een voorproefje van kunt krijgen), organiseren we ook wedstrijden zoals ‘Trekk’n & Stoot’n’.

Het maakt niet uit wat je niveau is – onze atleten variëren van allerlei soorten beginners tot drievoudig nationaal kampioen. Je kunt deelnemen aan de lessen om deel te nemen aan Olympisch gewichtheffen, je technieken te verbeteren of gewoon om van de sport te genieten. Tijdens de lessen ontwikkelen we je kracht en verbeteren we je technieken. Naast dat je steeds meer gewicht kunt tillen, word je gespierder, sterker en strakker. Nadat je steeds meer ervaring hebt opgedaan, kun je de oefeningen gracieus uitvoeren terwijl je de juiste technieken hanteert.

Probeer een proefles

Meld je aan

Aanmelden

Gewichtheffen coaches en faciliteiten

Bij CrossFit Twente vind je alle spullen die je nodig hebt voor Olympisch Gewichtheffen. Onze speciale hefruimte is gevuld met platforms, schokblokken, trekblokken, een powerrack, banken, Eleiko-squatrekken, Eleiko-hefstangen, andere speciale halters en al het krijt dat je nodig hebt. Naast geweldige uitrusting om mee te werken, word je getraind door de beste gewichthefcoaches in de omgeving. We zijn erg trots op het optreden in en het winnen van meerdere nationale en internationale kampioenschappen. En natuurlijk zijn onze coaches gecertificeerd door Eleiko en/of CrossFit.

Onze Olympische gewichtheffen lessen

Olympisch gewichtheffen is een mix van kracht en kracht. Als ze correct worden uitgevoerd, worden oefeningen zoals de snatch, clean en jerk zowel dynamisch als explosief terwijl ze gracieus overkomen. Tijdens lessen, workshops of personal training leren we je:

  • de juiste technieken van clean, jerk en snatch
  • hulpoefeningen en technieken om je kracht te ontwikkelen
  • hoe gewichtheffen gebruiken om prestaties in andere sporten te verbeteren

Of je nu je technieken wilt verbeteren voor de CrossFit lessen of meer explosieve kracht wilt ontwikkelen: Olympic Weightlifting is voor jou.

Volg ons!