CrossFit Kids

CrossFit Kids

Voor tieneres

Crossfit Kids is een specifiek programma voor kinderen en tieners

We geven les in twee leeftijdsgroepen: Kids (9-13 jaar) en Teens (13-17 jaar).

Bij de Kids ligt de nadruk op plezier, samenwerken en zelfvertrouwen. Bij de Teens ligt de nadruk op de Crossfit Fundamentals en Workouts. Crossfit Kids gegeven door speciaal opgeleide trainers is veilig en kent geen risico op ontwikkelingsproblemen.

Wat doen we met de kinderen (9-13 jaar)?

Bij de Kids staat plezier, samenwerking en zelfvertrouwen centraal. We gebruiken afgeleide Crossfit-bewegingen zoals de squat-, duw- en trekbewegingen, tillen, bewegen, springen en intervalconditioneringsvormen. Dit is vaak in spelvorm. De nadruk ligt niet op presteren, maar op verbeteren. Door te spelen ontwikkelen kinderen vele vaardigheden en verbeteren zo in kracht, snelheid, coördinatie, conditie en zelfvertrouwen.

Wat doen we bij de Teens (13-17yrs)

Tieners zijn fysiek fit om de basisprincipes van Crossfit te leren, zoals gymnastiek, Olympisch gewichtheffen en intervaltraining. Dit wordt op een verantwoorde manier opgebouwd omdat tieners nog volop in ontwikkeling zijn. Door Crossfit Fundamentals te leren en trainingen uit te voeren, worden tieners sneller, sterker en zelfverzekerder.

Mijn kind is motorisch (nog) niet erg vaardig. Mag hij/zij deelnemen aan de les?

Ja natuurlijk. Alle kinderen kunnen meedoen. De oefeningen worden per kind aangepast aan zijn of haar niveau. We doen veel oefeningen naast elkaar en toch werken we in groepen. Veel kinderen maken snel vorderingen als ze meedoen aan de les.

Mijn kind heeft faalangst of vindt het heel spannend om mee te doen. Is Crossfit geschikt?

Ja natuurlijk. Alle kinderen worden opgevangen door onze ervaren trainers en kunnen direct meedoen met de les. Ze zullen vanaf de eerste les positieve ervaringen hebben, wat hun zelfvertrouwen zal vergroten.

Vragen?

Neem contact op

Contact

Is Crossfit veilig voor kinderen?

Bij Crossfit Kids ontwikkelen kinderen op een veilige manier kracht, snelheid, coördinatie en conditie. Het is geen programma om zo sterk mogelijk te worden. Er wordt op verantwoorde wijze getraind en de trainers zijn opgeleid om veilig met kinderen te werken.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind lid worden van de groep Tieners?

Op basis van de lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling wordt samen met het kind en de ouders bepaald op welke leeftijd het kind lid kan worden van de Teens-groep. Dit zal meestal rond de zevende klas zijn.

Mijn zoon/dochter sport al. Is Crossfit geschikt om dit ernaast te doen?

Ja natuurlijk. Bij Crossfit ontwikkelen we kracht, coördinatie, snelheid en conditie. Dit is een uitstekende basis voor elke sport.

Mijn zoon/dochter sport al. Is Crossfit geschikt om dit ernaast te doen?

Ja natuurlijk. Bij Crossfit ontwikkelen we kracht, coördinatie, snelheid en conditie. Dit is een uitstekende basis voor elke sport.

Kan mijn zoon/dochter een proefles doen?

Ja natuurlijk. Aanmelden voor een proefles kan via het contactformulier. Voor Crossfit Kids is geen introductiecursus nodig. Je kunt direct beginnen!

Hoe registreer ik mijn zoon/dochter?

U kunt uw zoon/dochter aanmelden voor Crossfit Kids of Teens via het inschrijfformulier op de website. Je kunt ook eerst een proefles volgen. Voor Crossfit Kids en Teens is geen introductiecursus nodig. Je kunt direct beginnen!

Vragen?

Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Jeroen Vinke, trainer Crossfit Kids.

Volg ons!