Facebook E-mail RSS

Veelgestelde vragen

Maar ik ben niet in vorm, is CrossFit wel iets voor mij?

Jazeker, Crossfit is een fitnessprogramma, waarmee je onder andere kracht en uithoudingsvermogen traint. Dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf, je zult er hard voor moeten werken, maar je hoeft echt geen topsporter te zijn om te beginnen met je eerste training. Trainen met recreatieve sporters is net zo leuk als met sporters op hoog niveau. Dat is maar goed ook, er zijn nl. meer gewone sporters, dan topathleten. Dus kom van de bank af, geef de tv een schop, en kom naar CrossFit Twente. Wij helpen je graag fit te worden.

Ik ben een duursporter, moet ik wel CrossFit doen?

Jazeker! CrossFit is een goede aanvulling op je duurtraining, je zult veel progressie zien in je eigen sport, als je CrossFit als gebruikt voor strength en conditioning training. CrossFit zorgt ervoor, dat je sterker wordt, en beter belastbaar in je eigen sport. Dit geldt ook voor duursport. CrossFit verbeterert  je prestatieniveau, met een minimum aan tijdsinvestering. CrossFit kan een aanvulling zijn op je sport, maar kan ook een goed alternatief zijn als de eigen sport niet beoefend kan worden. (Roeien, kanoën, fietsen, andere buitensporten en veldsporten).

Waarom zou ik CrossFit gaan doen?

CrossFit leert je beter, efficiënter, en effectiever bewegen. CrossFit maakt je fitter, sterker, gezonder, en zorgt ervoor dat je als ouder wordende mens, langer onafhankelijk blijft in je leven, en je dagelijkse dingen en je hobby’s kunt blijven doen.

Ik ben te oud of te jong?

Je bent nooit te oud, of te jong om met CrossFit te beginnen. We passen de trainingen altijd aan de deelnemers aan.

CrossFit trainingen lijken zo kort, werkt het dan wel?

Onze workouts zijn kort. maar ze zijn wel erg intensief, en het is in de praktijk allang bewezen dat het werkt. Het is juist de intensiteit van de training die het trainingseffect geeft, en niet de duur van de training. Het zal enige oefening vergen, om jezelf zover te pushen, dat je vol op intensiteit kunt trainen.

Ik wil afvallen, moet ik dan CrossFit gaan doen?

Jazeker, door CrossFit krijg je meer spiermassa, en spieren verbranden vet bij inspanning, herstelprocessen en in rust. Tijdens  intensieve inspanning, en erna verbrand je veel vet.  Het is al lang bewezen dat je door middel van intensieve training meer vet verbrand, dan langdurig trainen op een lage hartslag. Spieren geven  ook vorm aan je lijf, je ziet er beter uit in je blootje.

Wordt ik als vrouw niet veel te breed en gespierd door Crossfit?

Nee, daar hebben vrouwen de hormonen helemaal niet voor. CrossFit is heel anders dan bodybuilding. Wij trainen gevarieerd, met zware en lichte gewichten. Je lichaam wordt sterk en maakt spiermassa aan, en verbrand vet door intensieve training, waarbij ook zware gewichten een belangrijke rol spelen. Spieren zijn belangrijk voor je functioneren in het dagelijks leven. Een krachtig lichaam is minder gevoelig voor overbelasting, en lichamelijke klachten zullen afnemen. Spieren geven vorm aan je lichaam, je gaat er beter uitzien, en je voelt je beter in je eigen vel. Sterk zijn is cool!

Home Wat is CrossFit? Veelgestelde vragen